Over mij

Liana van de Vendel freelance notarisklerk coach voor notarissen notariaat MKB interim klerk notariele ondersteuning buro next impuls Klerk support

Ik ben geboren in 1971. Als oudste dochter van een ondernemersgezin, groeide ik op in een klein dorp in de Betuwe. Hard werken, een stevig doorzettingsvermogen en een ‘snel-kunnen-schakelen’-houding werden mij met de paplepel ingegeven.

In 1992 ben ik mijn carrière gestart in het notariaat als ‘juridisch notarisklerk’. Gestart als ‘directe rechterhand van de notaris’ en al snel doorgestroomd naar de leidinggevende positie van ‘teamleider-notarisklerk’.

In 2003 ben ik mijn eigen bedrijf (‘Klerk Support‘) gestart. Voorzien van mijn brede notariële vak- en praktijkkennis, mijn Akte van Bekwaamheid als Notarisklerk en mijn Masters Notarieel Recht, ben ik sindsdien werkzaam als ‘Freelance Notarisklerk Registergoed’ in geheel Nederland. Mijn werkzaamheden bestaan uit het rechtstreeks adviseren, opstellen en vastleggen bij diverse vastgoed-, commerciële- en gemeentelijke- en provinciale projecten, financieringsaangelegenheden en bij contractuele verhoudingen in de familie- en relatiesfeer. Een dynamische periode die mij een schat aan ervaring en kennis heeft opgeleverd op het gebied van succesvoller ondernemen, eenvoudiger leidinggeven, praktischer managen, beter en sneller samenwerken en duidelijker communiceren en ongewone, maar altijd bruikbare oplossingen.

“Mijn visie?
Geluk en succes zijn een keuze en met het juiste kompas en gereedschap is dit eigenlijk heel eenvoudig.”

Vanuit de natuurlijke adviesfunctie die voortdurend deel uitmaakte van mijn freelance ondersteuning, besloot ik in 2008 me breder te specialiseren, met als doel ‘Teams en organisaties plezieriger en makkelijker laten samenwerken met dát wat ze het allerbeste kúnnen en het allerliefste wíllen doen, zowel privé als zakelijk en in alle lagen van de organisatie (top-down)’.

Met een sterke affiniteit voor de complexe MKB-omgeving (met als specialisatie Notariaat, Advocatuur, Vastgoed, DGA- en familiebedrijven) combineer ik sindsdien mijn werkzaamheden als Freelance Notarisklerk Registergoed met Strategisch Raadgeven ‘on the job’.

Resultaten behalen met cliënten vind ik erg belangrijk en ik doe wat daar voor nodig is. Behaalde resultaten in teams van meer dan €30.000-€40.000 extra pér FTE (!) en binnen één jaar tijd, zijn mij niet ongewoon. Mijn rol is daardoor niet in één woord samen te vatten, maar komt het dichtst in de buurt van: juridisch adviseur, pragmatische aanpakker, vooruithelpende coach, functionele trainer, concrete adviseur, verhelderende bruggenbouwer, vernieuwende inspirator, praktische structuurbrenger en positieve aanjager. Meer informatie hierover treft u aan op mijn andere website: Buro Next Impuls.

Vanuit mijn coachpraktijk in Wageningen werk ik 1-op-1, met duo’s (relatietherapie) en in maatschap-/directieverband (directiecoaching) aan het snel doorgronden van het onderliggende probleem en vervolgens richting aanbrengen en verborgen (groei)capaciteiten versterken en benutten. (Persoonlijk) leiderschap & praktisch managen zijn daar nauw mee verweven.

Sinds 2007 woon ik in- en geniet ik ten volle van de prachtige bosrijke omgeving van Wageningen. Ik ben graag actief in de natuur. Naast de dagelijkse natuurwandelingen met mijn enthousiaste hond,  bevind ik me graag op het water (zeilen/varen), voel ik me dolgelukkig in de bergen (bergwandelen en skiën), schilder ik graag buiten (www.lianavandevendel.nl) en sta ik met regelmaat op de golfbaan.

Heeft u tijdelijk behoefte aan extra kennis en ervaring op de werkvloer?
Loopt de werkdruk te hoog op?
Laten we samen eens bespreken wat ik voor u kan bereiken. Mag ik u uit nodigen?

Liana van de Vendel @KlerkSupport.nl
Freelance Notarisklerk
Sr coach (1:1 en teams) • verandermanagement • organisatiedeskundige
Katalysator voor het Notariaat

skypenaam: lianavandevendel   Linkedin to connect