Over mij

Klerk Support groot netwerk van freelancers voor het notariaat Interimmers voor het notariaat interim kandidaat-notaris interim notarisklerk interim oud-notaris freelance kandidaat-notaris freelance notarisklerk freelance oud-notaris klerk support notariele ondersteuning op tijdelijke basis Liana van de Vendel Buro Next Impuls Werving en Selectie voor het notariaat Wilbert Raat notariaat personeelsadvies Willy van Buren interimkano interim kano interimkandidaat interim kandidaat letableau le tableau interimnotariaat interim notariaat raatnotariaat notaraad vacatures interim kandidaat notaris
Liana van de Vendel • Sr Coach, Trainer Organisatie adviseur • Notarisklerk

Ik ben geboren in 1971. Als oudste dochter van een ondernemersgezin, groeide ik op in een klein dorp in de Betuwe. Hard werken, een stevig doorzettingsvermogen en een ‘snel-kunnen-schakelen’-houding werden mij met de paplepel ingegeven.

In 1992 ben ik mijn carrière gestart in het notariaat als ‘juridisch notarisklerk’. Gestart als ‘directe rechterhand van de notaris’ en al snel doorgestroomd naar de leidinggevende positie van ‘teamleider-notarisklerk’.

In 2003 ben ik mijn eigen bedrijf (‘Klerk Support‘) gestart. Voorzien van mijn brede notariële vak- en praktijkkennis, mijn Akte van Bekwaamheid als Notarisklerk en mijn Masters Notarieel Recht bood ik tijdelijke notariële ondersteuning als ‘Freelance Notarisklerk Registergoed’ in geheel Nederland. Mijn werkzaamheden bestonden uit het rechtstreeks adviseren, opstellen en vastleggen bij diverse vastgoed-, commerciële- en gemeentelijke- en provinciale projecten, financieringsaangelegenheden en bij contractuele verhoudingen in de familie- en relatiesfeer. Een dynamische periode die mij een schat aan ervaring en kennis heeft opgeleverd op het gebied van succesvoller ondernemen, eenvoudiger leidinggeven, praktischer managen, beter en sneller samenwerken en duidelijker communiceren en ongewone, maar altijd bruikbare oplossingen.

Sindsdien heeft Klerk Support zich uitgebreid tot een groot netwerk van freelance notarisklerken en kandidaat-notarissen die door heel Nederland tijdelijke notariële ondersteuning bieden.

Vanuit de natuurlijke adviesfunctie die voortdurend deel uitmaakte van mijn freelance ondersteuning, besloot ik in 2008 me breder te specialiseren, met als doel  ‘Mensen plezieriger laten samenwerken met dát wat ze het allerbeste kúnnen en het allerliefste wíllen, zowel privé als zakelijk en in alle lagen van de organisatie (top-down)’. 

Resultaten behalen met cliënten vind ik erg belangrijk en ik doe wat daar voor nodig is. Mijn rol is daardoor niet in één woord samen te vatten, maar komt het dichtst in de buurt van: juridisch adviseur, pragmatische aanpakker, vooruithelpende coach, functionele trainer, concrete adviseur, verhelderende bruggenbouwer, vernieuwende inspirator, praktische structuurbrenger en positieve aanjager. Meer informatie hierover treft u aan op mijn andere website: Buro Next Impuls.

In 2022 heb ik het roer omgegooid en ben ik verhuisd naar één van de mooiste plekjes in de Midi-Pyreneeën met panoramisch uitzicht. Een langgekoesterde droom is in vervulling gegaan sinds wij wonen en werken op ‘Domaine l’Arpent ✥ Gite • Art • Retraite; een authentieke Gasconse herenboerderij (1785) met één exclusieve vakantiewoning (gîte) met zwembad op een terrein van bijna 1 ha en voorzien van alle gemakken en comfort. Een perfecte plek om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten van al het goede dat Zuid-West Frankrijk te bieden heeft.

Op ons ‘Domaine l’Arpent ✥ Gite • Art • Retraite in Frankrijk gaan mijn werkzaamheden in het Nederlandse notariaat en complexe MKB ONVERMINDERD DOOR, want alleen mijn computer, video en telefoon hebben een ander (thuis)kantoor gekregen. Daarnaast ga ik in kleine privé settings samen de verdieping in om onderliggende problemen te doorgronden en vervolgens richting aan te brengen en verborgen (groei)capaciteiten te versterken en te benutten. Deze Privé Retraites in Frankrijk bestaan uit: persoonlijk leiderschap, praktisch leren managen en strategieweken, 1-op-1 of in duo’s. Het boutique vakantiehuis met zwembad wordt de werklocatie. Het ene dagdeel hard inspannen en het andere dagdeel hard ontspannen.

Ik ben graag buiten en actief in de natuur. Naast de dagelijkse natuurwandelingen met mijn enthousiaste hond, voel ik me dolgelukkig in de bergen (bergwandelen en skiën), schilder ik graag buiten (www.lianavandevendel.nl), bevind ik me graag op het water (zeilen/varen) en sta ik met regelmaat op de golfbaan.

Heeft u tijdelijk behoefte aan extra kennis en ervaring op de werkvloer?
Loopt de werkdruk te hoog op?
Laten we samen eens bespreken wat ik voor u kan bereiken. Mag ik u uit nodigen?

Liana van de Vendel @KlerkSupport.nl
Freelance Notarisklerk
Sr Coach en Trainer op het gebied van Leiderschap, Management, Verandermanagement (1:1 en in teams) • organisatiedeskundige
Katalysator voor het Notariaat